Meer weten over..

Studentenwelzijn

Een goede (mentale) gezondheid is cruciaal voor een positief en succesvol studentenleven. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen en bewust te zijn van het welzijn van de mensen om je heen. Uitdagingen zijn onderdeel van het dagelijks leven en ieders persoonlijke ontwikkeling, maar soms kan het ook allemaal even te veel zijn. Je welzijn kan onder druk komen te staan. Herkenbaar? Het is belangrijk om te weten dat je daar écht iets aan kunt doen. Als bestuurder van een studentenorganisatie zul je daarnaast ook te maken krijgen met het welzijn van je leden en medestudenten. Ga er over in gesprek met elkaar en weet waar leden terecht kunnen voor hulp en begeleiding. Zowel binnen als buiten de organisatie.

Tips & Tricks

  • Kijk op https://students.uu.nl/studentenwelzijn-voor-verenigingen als je graag iets wilt organiseren in het kader van studentenwelzijn bij jouw vereniging en daar graag wat ondersteuning bij wilt.
  • Organiseer een activiteit in het kader van studentenwelzijn rond de welzijnsdag van de HU of de Wellbeing Week van de UU. Bij de UU kun je hier studentenwelzijnssubsidie voor aanvragen.
  • Zorg voor goede informatievoorziening over de begeleidingsopties die er zijn voor studenten. Je kunt hier bijvoorbeeld naar refereren op jullie website, nieuwsbrief, instagram, etc.

Meer weten..

UU
studentwellbeing@uu.nl
Tirza Wildeboer
Simon Bloo

HU
studentsupportcentre@hu.nl
Femke Noordhoek
Sanne Buitenhuis

 

enEnglish