Meer weten over..

Studentenwelzijn

Een goede gezondheid en welzijn zijn cruciale ingrediënten voor een mooi en effectief studentenleven. Jij als student zal dat waarschijnlijk wel kunnen beamen. Daarnaast zal je als bestuurder van een studentenorganisatie ook te maken krijgen met het welzijn van je leden en medestudenten. Het is van groot belang dat het gesprek daarover gevoerd kan worden en dat leden als ook studenten in het algemeen altijd weten waar ze terecht kunnen voor hulp hierbij. Zowel binnen als buiten de organisatie.

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht bieden verschillende mogelijkheden voor hulp en tips. Het is belangrijk om hierover goed geïnformeerd te zijn zodat je leden te allen tijde op dit aanbod kunt wijzen wanneer je denkt dat dat nodig is, maar ook zodat je zelf als bestuur met het thema aan de slag kunt gaan binnen je organisatie. Bijvoorbeeld door een activiteit voor leden te organiseren rond de welzijnsdag van de HU of de Wellbeing Week van de UU, een moment te creëren om het gesprek aan te gaan met leden over hun welzijn of een training te organiseren voor het bieden van handvatten en inzichten die de leden hun hele verdere (studenten)leven kunnen gebruiken.

Universiteit Utrecht
Klik hier voor alle mogelijkheden voor begeleiding en persoonlijke ontwikkeling binnen de Universiteit Utrecht. Ook kun je als bestuurder een UU trainer inzetten voor het verzorgen van een welzijnstraining voor jullie leden. Klik hier voor meer informatie daarover.  De Universiteit Utrecht stimuleert graag activiteiten rondom studentenwelzijn die voor en door UU-studenten georganiseerd worden. Daarom is er een budget beschikbaar gesteld voor activiteiten en/of evenementen rondom studentenwelzijn die niet jaarlijks plaatsvinden en door studenten van de Universiteit Utrecht georganiseerd worden. Meer informatie vind je hier.

Hogeschool Utrecht
Klik hier voor alle voorzieningen, advies en begeleidingsmogelijkheden binnen de Hogeschool Utrecht.

Student & Zorgkaart
Voor meer informatie rond zorgverlening in Utrecht is er de Student&Zorgkaart. Hierop staan verschillende UU en HU initiatieven genoemd en kun je daarnaast terugvinden waar in Utrecht je buiten je instelling terecht kunt met een zorgvraag. Ook geeft de kaart bijvoorbeeld tips voor online communities, wat er te doen is in Utrecht of hoe je vrijwilligerswerk zou kunnen vinden. Het is handig om de kaart een plekje te geven op jullie eigen website en hem te communiceren richting de leden op relevante momenten in het jaar.

enEnglish