Meer weten over..
Nationaal Programma Onderwijs

Nationaal Programma Onderwijs

De Nederlandse overheid heeft onderwijsinstellingen middelen toegekend om corona-achterstanden bij studenten te herstellen. Het gaat hierbij om academische én sociale achterstanden. Dit heet het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Aan de Universiteit Utrecht is het expliciet de bedoeling om (studenten en) studentenorganisaties actief te betrekken bij de besteding van dit geld. Hieronder vind je een overzicht met hoe dit o.a. kan:

Tips & Tricks

  1. Gedurende het jaar vinden er meerdere brainstormsessies plaats met studenten. Houd je mail en de sociale media van de UU goed in de gaten om te weten wanneer de volgende sessie is.
  2. Heb jij een leuk idee waarmee wij zoveel mogelijk studenten kunnen gaan helpen? Stuur dit idee dan in via deze link. In meerdere UU-panden zijn ook brievenbussen geplaatst waar je je idee via een QR-code kunt insturen.
  3. Het team van NPO probeert zo veel mogelijk aan te sluiten bij verschillende bestaande overleggen, zoals het overleg van de koepels met de onderwijsinstellingen, en de vergaderingen van de assessoren. Wil je ons uitnodigen voor je eigen koepeloverleg? Neem dan contact met ons op.
  4. Alle erkende UU-studentenorganisaties kunnen in 2022-2023 een bijdrage aanvragen voor het lopende studiejaar om te besteden aan activiteiten die helpen om het welzijn van studenten te verbeteren. Lees hier meer over deze subsidiemogelijkheid.
  5. Na een succesvolle 1e editie komt er een This Is UU-week 2023! Wat kunnen studenten verwachten? Van basketbal tot breien en van burlesque tot bordspel: bij de This Is UU-week ontmoeten studenten andere UU-studenten met dezelfde interesses tijdens een driedaagse vol gratis activiteiten (met o.a. locaties als Olympos, Parnassos en de Vagant). Blok daarom 18 t/m 20 april in jullie agenda en organiseer als studentenorganisatie ook een activiteit voor je medestudenten! Binnenkort ontvangen jullie meer informatie over This Is UU en hoe je kunt deelnemen als studentenorganisatie (hier is subsidie voor beschikbaar gesteld). Heb je nu al vragen of ideeën mail dan naar Vivien, Myrtel en Sascha via thisisuu@uu.nl. Save the date! 18 t/m 20 april 2023.

Meer weten..

enEnglish