Collegegeldvrij besturen: voor- én nadelen (UU)

Stel: je gaat besturen in een studentenorganisatie en komt in aanmerking voor een beurs van €4250. Dan kun je in aanmerking komen voor de bijzondere voorziening “Collegegeldvrij Besturen”.

Deze voorziening heeft echter ook wat nadelen. Zo mag je tijdens het gehele studiejaar dat je collegegeld vrij bestuurt geen onderwijs volgen of afstuderen. Dit laatste kan problemen opleveren bij studenten die eigenlijk al klaar zijn met hun bachelor + uitstel afstuderen willen aanvragen + na hun bestuursjaar aan een master willen beginnen. Deze studenten kunnen immers pas in september ná hun bestuursjaar afstuderen voor hun bachelor. 

–> Wij adviseren deze studenten om eerst te checken bij hun vervolgmaster (toelatingscommissie) of zij straks (volgend jaar) in september mogen beginnen met hun master terwijl zij formeel hun bachelor nog niet hebben gehaald <—

Wil je meer weten over Collegegeldvrij Besturen en de voor- en nadelen (van Oude Stijl & van Nieuwe Stijl)? Check dan onze site.