Studentbestuurder & Stress: alle ballen hoog?

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op donderdag 16 februari en is niet meer actueel

– This event will only be hosted in Dutch – 

Als studentbestuurder wordt er veel van je verwacht. Een organisatie groot of klein: als studentbestuurder draag je veel verantwoordelijkheid en heb je voortdurend te maken met verwachtingen van je leden, je medebestuurders en natuurlijk van jezelf. Hoe leer je omgaan met verwachtingen van jezelf en van anderen, met stress en emoties? Dit wordt in de psychologie ‘autonomie’ genoemd. Autonoom gedrag berust op zelfkennis. Hoe meer inzicht en zeggenschap je hebt over jezelf, hoe beter je kunt omgaan met lastige situaties.

Dr. Annerieke Oosterwegel is ontwikkelingspsycholoog en docent bij de opleiding Psychologie en focust vooral op de persoonlijke ontwikkeling bij adolescentie en jongvolwassenheid. Ze ontwikkelde de training ‘’Autonomie Duurzaam Eigen Maken’.  Jacky Limvers, trainer  Studentenwelzijn, verzorgt meermaals per jaar deze training voor studenten van de UU.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst “Studentbestuurder & Stress: alle ballen hoog?” zullen Annerieke en Jacky vanuit een wetenschappelijke invalshoek inspiratie en praktische oefeningen bieden op het gebied van:

 • Aandacht voor je zelfbeeld;
 • Omgaan met verwachtingen van je leden, je medebestuurders en die van jezelf;
 • Balans tussen bestuur en privé;
 • Communiceren van jouw behoeften.

 

Praktisch

 • Wanneer: Deze inspiratiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 februari 2023.
 • Hoe laat: Het programma loopt van 14:00 – 17:30 uur, dit is inclusief netwerkborrel met gratis eten en drinken.
 • Waar: De inspiratiebijeenkomsten vinden plaats in de Tuinzaal van het Centraal Museum, alvorens de inspiratiebijeenkomst krijg je vanuit het Centraal Museum gratis toegang tot het museum.
 • Kosten: De inspiratiebijeenkomsten zijn volledig kosteloos voor jou als studentbestuurder.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Inspiratiebijeenkomsten
Bestuurlijk Actief Utrecht organiseert in het studiejaar 2022/2023 vier thematische inspiratiebijeenkomsten voor studentbestuurders. Deze inspiratiebijeenkomsten zijn een combinatie van een inspirerende talk, een interactieve training en een aansluitende netwerkborrel. Met deze inspiratiebijeenkomsten wil Bestuurlijk Actief Utrecht jou als studentbestuurder ondersteunen en vooral inspireren!

Als extra verdieping op de thema’s worden er optioneel in de periode na de inspiratiebijeenkomst verdiepende trainingen georganiseerd voor deelnemers van de inspiratiebijeenkomst.

De inspiratiebijeenkomsten zijn op inschrijving en gratis toegankelijk. Benieuwd naar welke inspiratiebijeenkomsten er zijn? Bekijk de thema’s en data hieronder:

 • Alcohol & drugs binnen studentenorganisaties – Donderdag 24 november 2022
 • Studentbestuurder & Stress: alle ballen hoog?  – Donderdag 16 februari 2023
 • Seksuele gelijkheid & veiligheid – Donderdag 30 maart 2023
 • Starten als bestuurder: inspiratie voor bestuur 23/24 – Donderdag 15 juni 2023

 

De inspiratiebijeenkomsten worden gefinancieerd door het Nationaal Programma Onderwijs.