Thema’s

Vertrouwens(contact)personen

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht organiseren jaarlijks voor studentenorganisaties twee bijeenkomsten met het thema “vertrouwens(contact)personen”.

  1. Een workshop voor studentbestuurders. Deze bijeenkomst is bedoeld voor organisaties die overwegen een vertrouwenspersoon aan te stellen, en/of vragen/twijfels hebben over de wijze waarop de functie van vertrouwenspersoon binnen de organisatie vorm heeft gekregen. Doel is om een juridisch kader te bieden, aan te geven wat de UU en HU verwachten, en om tips te geven voor een goed fundament om op verder te bouwen.
  2. Een workshop voor vertrouwens(contact)personen. Deze bijeenkomst is bedoeld als intervisiebijeenkomst voor vertrouwens(contact)personen. Zij kunnen kennis delen & informatie ophalen bij andere vertrouwens(contact)personen, waaronder de vertrouwenspersonen van de onderwijsinstellingen. Doel is om een netwerk te maken en steun te bieden.

In maart 2021 vond de workshop voor studentbestuurders (workshop 1) plaats. De hele presentatie vind je hier.

Handige documenten:

In juni 2021 vond de intervisiebijeenkomst (workshop 2) plaats. Tijdens deze bijeenkomst konden vertrouwens(contact)personen met elkaar in gesprek gaan om ervaringen uit te wisselen en met elkaar te sparren. Het idee is dat de vertrouwens(contact)personen die hier behoefte aan hebben en graag een netwerk willen opbouwen vervolgens zelf vaker dergelijke intervisiebijeenkomsten gedurende het jaar organiseren.

enEnglish