Thema’s
Nationaal Programma Onderwijs & studentenorganisaties

Nationaal Programma Onderwijs & studentenorganisaties

De Nederlandse overheid heeft onderwijsinstellingen middelen toegekend om corona-achterstanden bij studenten te herstellen. Het gaat hierbij om academische én sociale achterstanden. Dit heet het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Aan de Universiteit Utrecht is het expliciet de bedoeling om (studenten en) studentenorganisaties actief te betrekken bij de besteding van dit geld. Hieronder vind je een overzicht met hoe dit o.a. kan:

Meedenken met het Nationaal Programma Onderwijs

  1. Gedurende het jaar vinden er meerdere brainstormsessies plaats met studenten. De volgende brainstormsessie is op donderdag 19 mei 2022Hierbij is het de bedoeling dat we zoveel mogelijk ideeën verzamelen en met elkaar kijken welk idee we verder willen concretiseren. Meld je aan via: projectteamnpo@uu.nl.
  2. Heb jij een briljant idee waarmee wij zoveel mogelijk studenten kunnen gaan helpen? Stuur dit idee dan in via deze link. In meerdere UU-panden zijn ook brievenbussen geplaatst waar je je idee via een QR-code kunt insturen.
  3. Er komt een nieuwe ontmoetingsplek (huiskamer) voor studenten op het Utrecht Science Park. Wil jij in de StudentenCommissie die mede het activiteitenprogramma van deze huiskamer bepaalt? Stuur dan je cv en korte motivatiebrief naar Iris Nieuwenhuizen via i.nieuwenhuizen@uu.nl. Je kunt haar ook mailen voor meer informatie.
  4. Het team van NPO probeert zo veel mogelijk aan te sluiten bij verschillende bestaande overleggen, zoals het overleg van de koepels met de onderwijsinstellingen, en de vergaderingen van de assessoren. Wil je ons uitnodigen voor je eigen koepeloverleg? Neem dan contact met ons op.

Subsidies

  1. Alle erkende UU-studentenorganisaties ontvangen in 2021-2022 een bijdrage om te besteden aan activiteiten die helpen om deze achterstanden bij studenten weg te werken. Hoe je dit bedrag kunt aanvragen, lees je op deze pagina.
  2. Studentenorganisaties die nog meer activiteiten willen organiseren die passen binnen het NPO-programma, kunnen -als het bedrag onder 1 inmiddels opgebruikt is- een nieuw verzoek indienen via de UU-website.

Meer weten?

enEnglish