Subsidies en Sponsoring
Nationaal Programma Onderwijs (UU)

Nationaal Programma Onderwijs (UU)

De Universiteit Utrecht heeft extra geld gekregen van de overheid om corona-achterstanden bij studenten te herstellen. Het gaat hierbij om zowel academische als sociale achterstanden. Dit heet het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

Extra subsidie

Net als in 2021-2022 kunnen alle erkende UU-studentenorganisaties in 2022-2023 een bijdrage aanvragen vanuit het NPO-budget voor activiteiten in 2022-2023 ten behoeve van hun leden. De voorwaarden van de aanvraag zijn wel veranderd. Ditmaal zijn alleen verzoeken toegestaan die een feitelijke en duidelijke bijdrage leveren aan het welzijn van jullie studentenachterban.

  • Studentenorganisaties met minder dan 100 leden, kunnen maximaal 250 euro ontvangen. Studentenorganisaties met meer dan 100 leden, kunnen maximaal 500 euro ontvangen.
  • Het moet gaan om een inhoudelijke activiteit met een duidelijke link naar welzijn, denk hierbij aan een lezing, training, clinic, scholing, informatieve gadgets etc. Qua onderwerp kan het gaan om kwetsbare groepen (vluchtelingen, internationals), sociale veiligheid, drugs, alcohol, psychisch of lichamelijk welzijn, inclusiviteit en diversiteit, gelijkheid, persoonlijke ontwikkeling (zelfvertrouwen, omgaan met falen etc.), vertrouwenspersonen etc.
  • Je kunt in beginsel geen subsidie aanvragen voor (buitenlandse) studiereizen, standaardactiviteiten (activiteiten die regelmatig terugkeren), of community-activiteiten.

Vraag via deze link je subsidie aan. 

Verantwoording 2021-2022

Heb jij vorig jaar ook subsidie aangevraagd vanuit het Nationaal Programma Onderwijs? Dan kom je alleen in aanmerking voor het nieuwe bedrag, als je een verantwoording hebt ingestuurd van je vorige activiteit. Stuur max. 2 maanden na afloop van de activiteit aan projectteamnpo@uu.nl een kort verslagje (1-2 alinea’s) en een of twee leuke rechtenvrije foto’s van je activiteit. Dit willen wij o.a. gebruiken om andere studenten(organisaties) te inspireren & informeren.

Vorig jaar gemist?

Heb jij vorig jaar geen subsidie aangevraagd vanuit het Nationaal Programma Onderwijs? Dan is het helaas niet meer mogelijk om gebruik te maken van het aanbod dat toen gold. Je kunt wel gebruik maken van het nieuwe aanbod.

Wil je meer weten over NPO en wat NPO nog meer doet voor en met studentenorganisaties? Kijk dan hier. 

 

 

 

enEnglish