Corona

FAQ

Antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor jullie op een rijtje gezet. Omdat de richtlijnen van de overheid steeds weer veranderen, veranderen de antwoorden op de FAQ’s ook regelmatig. Check hier de meest recente versie.

 

Werkgroep Introductie

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht hebben een werkgroep ingericht om na te denken over suggesties voor introducties in coronatijd. De werkgroep heeft een advies uitgebracht waar instellingen en studentenorganisaties zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan. Lees hieronder de verslagen:

Handige & belangrijke (externe) sites


Mailberichten Studentenorganisaties (vanuit UU en HU)

Het Studentenloket HU & UU houdt jullie via mailberichten op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen tijdens de corona-crisis. Op deze pagina kun je de berichten die verstuurd zijn nog eens rustig nalezen.

 

Hierin: meer informatie over de kaders van de introductietijden (UIT, KMT, Orientation, Facultaire introducties en andere introducties van studentenorganisaties)

Hierin: Geen evenementen tot 1 september (effect op de UIT en introducties). Geen reguliere inschrijving voor collegegeldvrije bestuurders. Videoboodschap Burgemeester Van Zanen. En: veel kamers beschikbaar momenteel.

Hierin: Het verschil tussen 1 juni (overheid) en 1 juli (UU/HU) voor activiteiten. Aandacht voor activiteiten die je kunt doen met je leden. En een enquête over onze voorzieningen en onze communicatie.

Hierin: Plan geen activiteiten tot 1 juli. Houd afstand van elkaar. En deel best practices.

Hierin: Houd afstand van elkaar. Reis niet naar het buitenland. Neem contact op met ons als je hulp nodig hebt.

Hierin: Start van corona in Nederland en de eerste instructies van het RIVM.