Corona

Door de corona-crisis is het studentenleven momenteel wat anders dan anders. Bestuurlijk Actief probeert jullie, namens de UU en HU, in deze tijd zo goed mogelijk te ondersteunen. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze nieuwsberichten, tips, en FAQ’s. Tevens lees je hier de verslagen van de Werkgroep Introductie. Deze werkgroep is in het leven geroepen om advies uit te brengen over de introductieperiode 2020, zodat we hier tezamen toch een mooie tijd van weten te maken.

 

FAQ

Antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor jullie op een rijtje gezet. Omdat de richtlijnen van de overheid steeds weer veranderen, veranderen de antwoorden op de FAQ’s ook regelmatig. Check hier de meest recente versie.

Ontheffingsaanvraag voor introductieactiviteiten

Wil je een introductieactiviteit organiseren voor nieuwe leden? In principe is dit niet toegestaan, tenzij je voldoet aan een aantal specifieke voorwaarden en alleen als er ontheffing is verleend. Lees hier verder.

Werkgroep Introductie

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht hebben een werkgroep ingericht om na te denken over suggesties voor introducties in coronatijd. De werkgroep heeft een advies uitgebracht waar instellingen en studentenorganisaties zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan. Lees hieronder de verslagen:

Handige & belangrijke (externe) sites


Mailberichten Studentenorganisaties (vanuit UU en HU)

Het Studentenloket HU & UU houdt jullie via mailberichten op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen tijdens de corona-crisis. Op deze pagina kun je de berichten die verstuurd zijn nog eens rustig nalezen.

Hierin: Er is weer een nieuwe noodverordening. Meer mogelijkheden voor introductieactiviteiten. Maar houd je aan de regels: het aantal corona-besmettingen gaat de verkeerde kant op

Hierin: De UU heeft een generieke ontheffing aangevraagd voor een aantal activiteiten van de Facultaire Introductie.

Hierin: Alleen studie- en sportverenigingen kunnen onder strikte voorwaarden introductieactiviteiten organiseren. Een toename van besmettingen. Beperk je contacten/activiteiten.

Hierin: Aankondiging nieuwe noodverordening. Veel verboden voor wervings- en introductieactiviteiten.

Hierin: meer informatie over de kaders van de introductietijden (UIT, KMT, Orientation, Facultaire introducties en andere introducties van studentenorganisaties)

Hierin: Geen evenementen tot 1 september (effect op de UIT en introducties). Geen reguliere inschrijving voor collegegeldvrije bestuurders. Videoboodschap Burgemeester Van Zanen. En: veel kamers beschikbaar momenteel.

Hierin: Het verschil tussen 1 juni (overheid) en 1 juli (UU/HU) voor activiteiten. Aandacht voor activiteiten die je kunt doen met je leden. En een enquête over onze voorzieningen en onze communicatie.

Hierin: Plan geen activiteiten tot 1 juli. Houd afstand van elkaar. En deel best practices.

Hierin: Houd afstand van elkaar. Reis niet naar het buitenland. Neem contact op met ons als je hulp nodig hebt.

Hierin: Start van corona in Nederland en de eerste instructies van het RIVM.