Collegegeldvrij besturen HU

Sommige studenten komen bij de HU met hun bestuurswerk in aanmerking voor de regeling Collegegeldvrij besturen. Collegegeldvrij besturen is een uitzonderingsvoorziening die wettelijk alleen voor de duur van één jaar kan worden afgegeven. Collegegeldvrij besturen is dus alleen mogelijk van 1 september t/m 31 augustus. In deze periode mag je op geen enkele wijze deelnemen aan het Hoger Onderwijs. Bestuurders die van plan zijn om naast hun bestuursactiviteiten onderwijs te volgen, kunnen net als de meeste andere studentbestuurders doen gebruik maken van de standaardregeling voor bestuursbeurzen.

 

Krijg jij voor jouw bestuursfunctie een bestuursbeurs van € 4250 of ben je aantoonbaar wekelijks 0,8 fte werkzaam in je bestuurswerk? 

Dan kun je kiezen uit 3 opties:

Optie 1: je schrijft je voor je eerste bachelor of master in voor studiejaar 2021-2022, betaalt zelf het collegegeld en je mag tentamens doen en in dat studiejaar (dus t/, 31 augustus 2022) afstuderen. Dit is de standaard bestuursbeurs.

Optie 2: je schrijft je NIET in voor studiejaar 2021-2022, betaalt géén collegegeld, je mag géén tentamens doen en niet in dat studiejaar (dus t/m 31 augustus 2022) afstuderen. Dit noemen we de voorziening collegegeldvrij besturen-oude stijl.

Optie 3: (nieuw: alleen bij de HU.) je schrijft je in voor het nieuwe collegejaar 2021-2022, betaalt geen collegegeld, je behaalt geen ects gedurende het collegejaar (t/m 31 aug 2022), behoudt wel je rechten op DUO en het OV zie Collegegeldvrij besturen. Let op! Je kan tot 1 augustus 2021 een aanvraag per mail indienen voor collegegeldvrij besturen bij studentparticipatie@hu.nl. Je bestuursfunctie dient voor 1 december van start te gaan. Anders kom je niet in aanmerking voor deze regeling.

Let je er wel op dat je verder aan alle voorwaarden uit de bestuursbeurzenregeling voldoet!

Flexstuderen

Vanaf 1 juli 2018 kunnen HU studenten zich aanmelden voor het flexstuderen (voltijd). Dit betekent dat je gedurende het collegejaar minimaal 15 ects dient te behalen. Je betaalt per behaalde ects €39,50. Meer informatie hierover is te vinden ASKHU/Flexstuderen of neemt contact op met flexstuderen@hu.nl